Editie 2022 geslaagd

Op zondag 4 september 2022 hebben we weer 1/8 triatlon gehouden bij Strand Zuid in Blauwestad. Het was een geslaagde dag. De deelnemers waren enthousiast en hebben weer een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel: leefstijlbegeleiding van mensen met psychische problemen, in samenwerking met de professionals van Lentis Winschoten.

Veel deelnemers waren zo enthousiast, dat ze nu al weten dat ze er volgend jaar weer bij willen zijn. Een aantal van hen vertelt hieronder wat bewegen met hen doet en wat de triatlon voor hen betekent.


Ik ben niet van het opgeven

Bewegen is voor mij een uitlaatklep. Ik kan door bewegen mijn spanning kwijt. Dit jaar deed ik voor de derde keer mee met de 1/8 triatlon. In het eerste jaar deed ik zwemmen en hardlopen. Voor het onderdeel zwemmen hebben wij hele fijne zwemtrainingen gehad. Zo kregen wij tips and tricks mee om beter te kunnen zwemmen. Doordat ik best last heb van prestatiedruk, besloot ik om een jaar later alle onderdelen te doen. Toen ik aan de start stond, geloofde ik niet dat ik dat zou kunnen. Maar ik heb mezelf bewezen. Sterker nog, ik had dat jaar mijn pr op het onderdeel hardlopen, al weet ik dat het echt om de fun gaat!

Dit jaar heb ik opnieuw alle onderdelen gedaan. Alleen vond ik het dit jaar zwaar. Het was warm en door omstandigheden zat ik al hoog in spanning. Na het eerste rondje hardlopen, wilde ik stoppen. Ik kon niet meer. Ik had mijn ademhaling niet onder controle. Maar ik ben niet van het opgeven. Ik heb alle rondjes hardgelopen, ik was kapot, maar zo onwijs trots op mezelf!

Het mooie van deze dag vind ik dat je er mag zijn, hoe je er ook bij zit. Bij ieder rondje word je aangemoedigd en dat helpt je om over de eindstreep te komen. Op die dag zijn we eigenlijk één grote familie. 

Jolene

Een triatlon wilde ik vroeger altijd al doen

Sporten geeft mij ontspanning, na fysieke inspanning voel ik me beter en rustiger en heb ik minder last van chaos in mijn hoofd. Hoe ik de triatlon heb ervaren? De route en de organisatie was goed geregeld. Ik was zenuwachtig. Ik vond het spannend, omdat er ook allemaal vreemde mensen zijn.

Zwemmen was koud. Ik kreeg eerst mijn ademhaling niet onder controle, maar daarna ging het goed. Nog een goede tip gekregen tijdens het zwemmen om langer uit te drijven, zodat ik voor het fietsen meer energie zou overhouden. Fietsen ging gewoon lekker!

Een triatlon wilde ik vroeger altijd al doen, Tri Team Go Nuts heeft het mogelijk gemaakt dat ik dit nu heb mogen meemaken en dat ik heb kunnen trainen op de racefiets die zij ter beschikking hebben gesteld.

Rina

Bewegen is gezond voor je hoofd en lijf

Ik ben Chantal, 33 jaar en moeder van 3 kinderen. Ik ben bij Tri Team Go Nuts gekomen door Lentis. Vorig jaar zag ik in de wachtkamer de eerste folder van de triatlon. Daar heb ik me voor opgegeven. En dat was hartstikke leuk en gezellig.

Ze organiseren leuke sportieve evenementen.

Wat sport voor mij betekent. Nou, mijn hobby sport is paardrijden. Ik heb een eigen paard. Dat is echt ontspanning. Daarnaast mag ik graag hardlopen. Bij het rennen kan ik mijn hoofd een beetje legen. En door het rennen word ik, hoe vervelend ik me ook voel, bij voldoende afstand weer vrolijk. Ik krijg er positieve energie van.

Daarnaast is bewegen gezond voor je hoofd en lijf.

Ook vind ik wandelen en fietsen fijn. Voor de triatlon pakte ik via Lentis ook het zwemmen op. Dit resulteerde in groei. Ik ben echt beter gaan zwemmen.

Sport is heel fijn, maar je moet wel naar je lichaam leren luisteren. Dat lukt nog niet altijd. Door alle trainingen met Lentis en Tri Team Go Nuts begin ik het wel steeds beter te leren.

Chantal

1/8 triatlon in beeld

(fotograaf: Martijn Krul, in opdracht van Projectbureau Blauwestad)