Op een heerlijke zomeravond spreekt Hans van den Berg met Hans Lankhaar en Bert van den Berg: eigenaren en compagnons van Scolea en Arbeidvisie.

Waarom hebben jullie je zo nadrukkelijk en gul verbonden aan TriteamGoNuts?
Hans Lankhaar (foto, links) gaat op de praatstoel. “Wij sponsoren eigenlijk al zo lang wij bestaan – inmiddels 7 jaar – al activiteiten waar sport, gezondheid en op de één of andere manier het functioneren in het werk aan de orde zijn.  Bij GoNuts voelden we een hele directe relatie, omdat Fokko binnen de familie van Bert een goede bekende is. Zijn verhaal en dan met name de positieve benadering van iets heel heftigs, spraken ons aan. Dat is in feite dat wat wij in onze visie en missie proberen uit te dragen: probeer bij zowel fysieke als mentale tegenslag een goede combi te maken tussen werk, herstel en op een verantwoorde manier bewegen.”

IMG_0985
Bert tijdens de triathlon van Luttenberg in GoNuts-outfit!

Bert (foto, rechts) vult aan: “Fokko – en in de slipstream Karin, zijn vriendin – zaten echt in de penarie. Baan opgegeven, op wereldreis en dan blijk je kanker te hebben. Weg wereldreis en een toekomst vol vraagtekens. Ik heb met ver- en bewondering gevolgd hoe zij dit proces zijn ingegaan, hebben opgepakt en dit nog steeds doen. Want vergeet niet: het venijn zit misschien wel in de periode waarin alles weer goed lijkt te gaan.”

Hans: “Wij hameren binnen onze opleidingen op het zoeken en vinden van de balans tussen werk, de fysieke en/of mentale factor en de privé situatie. Wanneer iemand bewegen niet in zijn normale patroon heeft zitten, proberen we te motiveren op basis van feiten en ervaringen, omdat we allemaal weten dat de opbrengst van een goede balans tussen lichaam en geest – juist in een moeilijke situatie – een enorme ‘boost’ kan geven.”

Bert: “Wij zijn beiden zelf een goed voorbeeld van ondernemers die zichzelf hebben verwaarloosd in de opbouwperiode van onze bedrijven. Kortaangebonden, vermoeidheid, gewichtstoename, slechte eet- en drinkgewoonten en nog wel wat meer van dat soort minder fraaie dingen. We zijn allebei het afgelopen jaar, mede geïnspireerd door GoNuts, meer gaan bewegen, gezonder gaan eten en drinken, betere balans werk en privé, waar we allebei en zeker ook onze gezinnen de vruchten van plukken”.

Hans en Bert hebben aangegeven met Scolea en Arbeidsvisie ook in 2018 GoNuts te blijven volgen én steunen!