Nog 58 dagen, ruim 7 weken voor Ironman 70.3 Zell am See. Om mij heen voel je de vakantieperiode op je af komen. De agenda wordt leger, ook omdat ik daarop stuur.

Ik heb mijzelf beloofd rustig op te bouwen naar 1 juli om het lichaam te laten wennen aan maximaal 15 uur trainen per week. Hier en daar wel een pijntje en ook wel eens moeite om de training-discipline vol te houden, maar grosso modo ben ik dik tevreden.

De volgende belofte aan mijzelf was om een flinke periode als professioneel atleet te leven. Natuurlijk niet omdat ik top-presteer, maar gewoon om het gevoel wat ik er bij heb. Hier en daar hoop ik ook een middagdutje te kunnen doen. Het schijnt enorm goed te zijn voor je lichaam en het lijkt me stiekem ook heel relaxed.

Veganistisch
Vanaf 1 juli varieert de trainingsarbeid tussen de 15 en 20 uur per week. Veel meer fietsen, en net ietsje meer lopen en zwemmen. Wat scheelt is dat José sinds kort op haar speed e-bike mee kan fietsen, gewoon veel leuker met z’n tweeën. Het weer helpt absoluut, het is warmer en langer licht. Het eetpatroon is ook aangepast: zo’n 90% van de dagen eet ik nagenoeg geheel veganistisch. En waarachtig, ik heb helemaal geen honger en val eindelijk verder af. Het streefgewicht is op 2 kilo na genaderd.

Er gebeuren mooie dingen: Fokko en Karin en de diverse estafette-teams blijven mij inspireren, komende week bezoeken Fokko en ik oud-wereldkampioen triathlon Rob Barel die heeft toegezegd ons te willen helpen met de naamsbekendheid. We mogen hem interviewen!

Komende weken de kwart triathlons van Hardenberg en Klazienaveen en verder gewoon uren maken. Wat een geweldige reis en prachtig doel….

Hans