Triteam Go Nuts is in de zomer van 2016 ontstaan na het constateren van uitzaaiingen als gevolg van teelbalkanker bij Fokko Ebbens. Gelukkig is hij na een pittige operatie inmiddels weer ‘schoon’ verklaard.  

Na deze tweede dreun (de eerste was bij het ontdekken van de kanker in december 2015) ontstond het besef dat positief denken en doen, helpen bij het herstel. Een nieuw doel stellen, redelijk ver van dit moment, maar dichtbij genoeg om mee te beginnen, leek wellicht bizar, maar gaf én geeft energie, inspiratie en afleiding.

Het besef dat je maar één lichaam hebt in dit leven, dat je dat moet koesteren en verzorgen – en dit kunt doen door gezond te eten, een goede werk-leven-natuur balans én regelmatig en verantwoord te trainen – is in deze periode bij Fokko en zijn omgeving nog duidelijker geworden.

Het doel
Fokko, Karin Ritsema, Hans van den Berg en Luuk Schoone gaan individueel voor een Ironman 70.3: een halve triatlon eind augustus 2017 in Zell am See, Oostenrijk. Daarnaast zijn twee estafetteteams samengesteld om de afstand met z’n drieën af te leggen. Namens team één zwemt Bert Ebbens 2 kilometer in open water, fietst Piet de Jong 90 kilometer en loopt Josien Ebbens een halve marathon. Namens team twee doen Corné Vos (zwemmen), Carlo Ebbens (fietsen) en Bert van den Berg (hardlopen) hetzelfde. José van den Berg heeft zich gemeld als food & beverage manager: een forse klus met teamleden die 4.000 calorieën per dag verslinden.

Ter voorbereiding op Zell am See doen we met Go Nuts ook mee aan enkele kwart en achtste triatlons in Nederland. Zodra we weten welke wedstrijden, laten we dat weten.

De missie
Allereerst wilden we Fokko door de uitdagende maanden en moeilijke momenten heen slepen. Nu hij genezen is verklaard, 
willen we met humor, nuchterheid, doorzettingsvermogen en enthousiasme iedereen om ons heen op een positieve manier ook bewuster maken van het belang van een goed onderhoud van lichaam en geest. 

De visie
Inspiratie en kennis delen op het gebied van het lichaam, geest, voeding en natuur. Met veel humor. Met verhalen, foto’s, filmpjes en al wat hierbij helpt. En niet als enige waarheid, maar als mogelijk voorbeeld.

Doe je met ons mee? Dat kan als teamlid (individueel en in estafettevorm) en als donateur of sponsor. Jullie bijdrage gaat 1:1 naar het KWF (50%) en het WNF (50%). En is Zell am See wat te ver (in verschillende opzichten)? Doe dan mee aan één – of meerdere – wedstrijden in Nederland.

20 september 2016
Triteam Go Nuts