Afgelopen zondag realiseerde ik mij dat het nog exact drie maanden is voordat het startschot klinkt voor die magische wedstrijd over 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en ruim 21 km hardlopen.

“Waar sta ik nu?” dacht ik, en dook in mijn ‘Polar flow’-systeem, waarin ik alle trainingen op hartslag bewaar en waar de dagelijkse hoeveelheid verbrande calorieën worden bijgehouden.

5.300 calorieën
Conclusie is dat ik prima in het opbouwschema zit. Zwemmen is geen enkel probleem en houd ik moeiteloos 50 minuten achter elkaar vol. Het fietsen gaat steeds vaker en beter over langere afstanden. 60 km en 50 km scoor ik elke week wel, en afgelopen zaterdag zelfs de magische 100 kilometer gehaald. Met een record aan verbrande calorieën, maar liefst 5.300 over de gehele dag. Gemiddeld zit ik nu op zo’n 3.000 calorieën per dag.

Het lopen gaat goed, maar moet nu worden opgeschaald naar in ieder geval iedere week een duurloop van ruim een uur.

Tikkels
Wat lukt niet? Volkomen gezond eten, is en blijft een probleem. Ik blijf hangen op 66 kilo, waar ik echt naar de 63 kilo wil. Ik scoor weer regelmatig een zak Tikkels, en de zak ribbelchips is helaas elk weekend soldaat gemaakt.

Dus: radicale maatregelen! Vanaf afgelopen zondag geen alcohol meer, geen snoep en geen chips tot en met 27 augustus. Die avond zal het weer feest zijn en ga ik (eenmalig) los……..

Waar geniet ik van? Van mijn eigen trainingen, met name die bij het ochtendgloren. En van Fokko die vlak voor mij met groot gemak een klim van 23 procent doet. Hoe is het mogelijk dat hij met zo’n jaar achter de kiezen, al weer zo ongelooflijk sterk is!! Heel gaaf!!

Hans van den Berg