Sportcarrousel mogelijk gemaakt door GoNuts!

Iedere maandag komt er een groep mensen bij elkaar om te gaan sporten in sportcentrum Nico Jager in Winschoten. Alle deelnemers zijn cliënt bij de GGZ instelling Lentis. De zogenaamde sportcarrousel is voor hen een laagdrempelige mogelijkheid om te gaan sporten en wordt gefinancierd door GoNuts. De meeste deelnemers hebben niet de financiële middelen om te gaan sporten. Voor velen is de drempel ook erg hoog om alleen een sportschool binnen te stappen. Wat deze mogelijkheid betekent voor enkele deelnemers kunt u hieronder lezen, ieder verwoordt het op geheel eigen wijze. Momenteel staan er 14 aangemelde deelnemers genoteerd die wisselend komen. De sporters worden begeleid door een trainer van de sportschool en een begeleider van Lentis.

Geertje

Ik ga sporten met de leefstijl omdat het voor mij heel goed is en vooral dat ik mijn hele hoofd leeg krijg. Ik vind het prettig dat je het in een groep doet, vooral met conditietraining.

Als ik mijn hoofd leeg heb kan ik de hele wereld aan.

Chris

Bevindingen:
1. Meer conditie
2. Contacten
3. Voel mij fitter
4. Beter bewegen
5. Betere houding

Christien

De sportcarrousel betekent voor mij veel. We zijn met elkaar en sporten met elkaar en moedigen elkaar aan. Dit is belangrijk en goed voor het lichamelijk en geestelijk welzijn. Want alles staat met elkaar in verbinding. En je merkt dat je zeker niet alleen bent met je psychische problemen.

Lian

Ik vind het belangrijk om te kunnen sporten zodat ik uit mijn isolement blijf. Ik ben een erg “op-mezelf” persoon en hierdoor blijf ik toch een beetje onder de mensen.

Help ons om dit verder uit te breiden!


Doneer eenvoudig via de volgende link: https://www.triteamgonuts.nl/blogs/wij-hebben-uw-hulp-nodig/