In de opbouw naar de halve triathlon van Zell Am See zal ik meer kilometers moeten leren maken bij het hardlopen. Dat betekent vaker trainen, van gemiddeld drie, naar gemiddeld vijf keer per week, met daarbij regelmatig een lange duurloop. Hierbij zijn herfst en winter voor mij best lastig en dan ook nog in het zoeken naar zachte ondergrond.

Gelukkig hebben we in het noorden sinds enkele jaren RunForestRun, die nagenoeg elke maand een prachtige trail uitzetten in gebieden van natuurmonumenten. Afgelopen zaterdag liep ik samen met Karin een 14 km trail. In de opbouw loop ik in november 15 km, in december 20 km, en in januari een 25 km trail. Die laatste wordt nog echt een uitdaging, zeker als het nat en koud is. Maar ik kan nu al genieten van dat extreem lekkere gevoel wanneer je binnenkomt en aan een kop thee je handen opwarmt…

Hans